top of page

SpiritBuildersInc Group

Public·49 members

Ana Karenjina: Večna priča o ljubavi i izdaji


Ana Karenjina: VeÄna priÄa o ljubavi i izdaji
Ana Karenjina je jedan od najpoznatijih romana Lava Tolstoja, koji je viÅe puta adaptiran za film i televiziju. Radnja se odvija u carskoj Rusiji 1870-ih godina, gde se naslovna junakinja, udana plemkinja, suoÄava sa druÅtvenim posledicama preljubniÄke afere sa mladim konjiÄkim oficijem grofom Vronskim.


Film Ana Karenjina iz 2012. godine je najnovija filmska verzija ovog klasika, koju je reÅirao Joe Wright, poznat po filmovima Ponos i predrasude i Okajanje. U glavnim ulogama su Keira Knightley kao Ana Karenjina, Jude Law kao njen suprug Aleksej Karenjin i Aaron Taylor-Johnson kao njen ljubavnik Aleksej Vronski. Film je dobio pohvale za vizuelni stil, kostime, scenografiju i glumu, ali i kritike za odstupanje od originalnog teksta i nedostatak emocija.


ana karenjina film sa prevodom na srpskiAko Åelite da pogledate ovaj film online sa prevodom na srpski jezik, moÅete ga naÄi na sajtu hdsaprevodom.com[^1^], gde moÅete uÅivati u visokom kvalitetu snimka i zvuka. TakoÄe, moÅete pogledati i trejler filma na YouTube kanalu Taramount[^2^], koji vam daje uvid u raskoÅnu produkciju i glumaÄku ekipu. Film je takoÄe dostupan i na drugim platformama za gledanje filmova online, kao Åto su Netflix, Amazon Prime Video i HBO Go.


Ana Karenjina je film koji Äe vas sigurno oduÅeviti svojom lepotom, dramom i romantikom. Ne propustite priliku da se upoznate sa jednim od najveÄih dela svetske knjiÅevnosti i da doÅivite sudbinu Ane Karenjine na velikom ekranu.


Å ta kaÅu kritiÄari o filmu Ana Karenjina?
Film Ana Karenjina je dobio meÅovite reakcije od strane kritiÄara, koji su ga ocenili sa 62% na sajtu Rotten Tomatoes[^1^]. Neki kritiÄari su hvalili film za njegovu inventivnost, originalnost i vizuelnu raskoÅ, dok su drugi smatrali da je film previÅe stilizovan, teatralan i da ne uspeva da prenese dubinu i sloÅenost romana.


MeÄu pozitivnim kritikama, istiÄe se ona Petera Bradshawa iz The Guardiana, koji je film nazvao "zapanjujuÄim i hrabrim", i dodao da je "Wright napravio film koji je istovremeno sveÅ i klasiÄan". SliÄno miÅljenje je imao i David Gritten iz The Telegrapha, koji je film ocenio sa Äetiri zvezdice i pohvalio Knightley za njenu "najbolju ulogu do sada".


MeÄu negativnim kritikama, nalazi se ona Anthonyja Lanea iz The New Yorkera, koji je film opisao kao "hladan i prazan", i kritikovao Wrighta za njegovu odluku da veÄinu filma snimi u pozoriÅtu. TakoÄe, negativan stav je imala i Manohla Dargis iz The New York Timesa, koja je film nazvala "neuspeÅnim eksperimentom", i zamerila mu Åto je "izgubio duÅu romana".


Film Ana Karenjina je takoÄe imao razliÄite reakcije od strane publike, koja ga je ocenila sa 50% na sajtu Rotten Tomatoes[^1^]. Neki gledaoci su bili oduÅevljeni filmom i njegovom atmosferom, dok su drugi bili razoÄarani filmom i njegovom nedostatkom empatije. Film je zaradio oko 69 miliona dolara Åirom sveta, Åto je viÅe od njegovog budÅeta od 31 miliona dolara. 0efd9a6b88


https://www.fortworthboatclub.com/group/fwbc-painting-class-group/discussion/aa2ccd67-a5b5-4c51-872f-a81a2ac29fb0

https://www.iaeste.ca/group/iaeste-canada-group/discussion/ab0cf671-c87c-4920-9ea2-0ab80b17e7c6

https://www.houstonmouves.com/group/black-wall-street/discussion/c3e79cfe-b4c7-493d-9f6e-cf8d2c4ec9a6

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
No events at the moment
bottom of page